Naturalne kosmetyki dla Ciebie i Twojej rodziny

shop@malila.pl / tel.690 481 455

Naturalne kosmetyki dla Ciebie i Twojej rodziny.

DARMOWA WYSYŁKA OD 150zł

O!FIGA Oliwka do Demakijażu Rokokao 50ml

69.00

OFIGA

Rokokao to hydrofilna oliwka do demakijażu, która w kontakcie z wodą emulguje, dzięki temu łatwo ją zmyć.

W składzie kosmetyku znajdują się wyłącznie szlachetne, zimnotłoczone oleje takie jak: olej z owocu rokitnika, konopny i z nasion opuncji figowej.

 

Pojemność: 50ml

Availability: Na stanie

Rokokao zostało wzbogacone nadkrytycznym ekstraktem (CO2) z kakaowca – dzięki jednej z najwyższych zmierzonych zawartości przeciwutleniaczy (ORAC) ekstrakt ten pomaga chronić komórki przed utlenianiem i starzeniem, poprawa również pracę naczyń krwionośnych i wspomaga oczyszczanie skóry z toksyn.

Badania pokazują, że stosowanie substancji z kakaowca, zapewnia wiele takich samych korzyści, jak jego spożywanie. Wysoki poziom przeciwutleniaczy chroni skórę przed uszkodzeniami i przedwczesnym starzeniem, a jako silny środek przeciwzapalny łagodzi zaczerwienienia i przebarwienia, poprawiając wygląd cery.

Składniki aktywne:

Olej rokitnikowy – pozyskiwany jest z roślin z rodzaju Hippophae, z których najbardziej popularnym jest Hippophae rhamnoides (Rokitnik zwyczajny). Ponieważ gatunki należące do tego rodzaju akumulują lipidy w mezokarbie (mięsistej części owocu), olej może być ekstrahowany zarówno z nasion, jak i z miąższu owocu.

Otrzymane oleje (olej z nasion i olej z pulpy, często określany również jako olej owocowy/jagodowy) są stosowane w suplementach diety, nutraceutykach, kosmetykach i innych produktach do pielęgnacji skóry. Olej z owocu rokitnika zawiera około 65% połączonych kwasów jednonienasyconych, kwasów oleopalmitynowych i nasyconego kwasu tłuszczowego-kwasu palmitynowego.

Olej z owocu rokitnika – ma kolor ciemnopomarańczowy i gęstą konsystencję. Ponieważ karotenoidy są pigmentami, które nadają jagodzie rokitnika wyróżniającą się pomarańczowo-czerwoną barwę, związki te występują w znacznych ilościach w wytłoczonym oleju. Główne karotenoidy obecne w oleju z owocu rokitnika to beta-karoten, zeaksantyna i likopen. Wysoka zawartość fitosteroli, pomaga w neutralizowaniu wolnych rodników, dzięki czemu olej ma doskonałe właściwości anti-aging.

Olej z nasion konopi – nazywany często olejem konopnym, wytwarzany jest w procesie tłoczenia na zimno nasion konopi. Różni się od oleju kanabidiolowego (CBD), który jest ekstraktem z konopi indyjskich, a w jego produkcji wykorzystuje się kwiaty i liście konopi. Olej konopny ma wiele zalet prozdrowotnych, w tym te poprawiające zdrowie skóry.

Ten niekomedogenny olej pomaga regulować wytwarzanie sebum, zapobiega wysuszaniu skóry, a dzięki bardzo wysokiej zawartości kwasów omega-6 (GLA), ma też właściwości przeciwzapalne. To również niezwykłe remedium w walce z AZS i innymi dolegliwościami skórnymi.

Olej z opuncji figowej- nazywany jest naturalnym botoksem. Do wyprodukowania litra oleju potrzeba około miliona pestek wydobytych z blisko pół tony owocu! Ogromna zawartość NNKT (blisko 90%!) wyróżnia ten olej na tle innych półproduktów kosmetycznych naturalnego pochodzenia i sprawia, że posiada on niezwykłe wręcz właściwości antyoksydacyjne i wygładzające.

Jest również olejem całkowicie niekomedogennym, co oznacza, że doskonale nadaje się do cer problematycznych z tendencjami do wyprysków i zaskórników. Posiada również właściwości nawilżające i regenerujące.

Sposób użycia:
Wyciśnij pożądaną ilość oliwki na dłoń, dobrze wmasuj w skórę, następnie zwilżonymi dłońmi połącz oliwkę z wodą, zmieni się wtedy w emulsję. Spłucz dokładnie.

Uwaga! Olej z owocu rokitnika z uwagi na ogromną zawartość karotenoidów, może nieznacznie barwić skórę, dlatego niewskazane jest długie pozostawianie kosmetyku na twarzy.

~
INCI:
Cannabis Sativa Seed Oil, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil, Glyceryl Cocoate Peg-7, Opuntia Ficus-Indica Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Theobroma Cacao Extract, Citrus Limon Peel Oil/ Melaleuca Alternifolia Leaf Oil/ Citrus Aurantifolia Oil*, Limonene*, Citral*

* składnik olejków eterycznych

Producent

preloader

Na tej stronie internetowej używamy pliki (cookie). Informacje o ciasteczkach: Polityka prywatności